Limba română, întrebare adresată de floreacristina98, 8 ani în urmă

Ma ajutați și pe mine? Trebuie sa fac din nou un rezumat pentru orice poveste și nu mai am idei..
Nu trebuie sa fie lung, dar nici scurt. Dacă e bun răspunsul, dau coroana!
App: As vrea sa fie ceva de la Ioan Slavici.. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MutFame
1

Buna!As vrea sa te invit la citit!

Iti voi prezenta cartea absolut fascinanta "Insula de corali" de R.M.Ballantyne.

Cartea reprezinta drama a unor adolescenti plecati pe mare -Ralph(cincisprezece ani), Jack Martin(optsprezece ani) si Peterkin (paisprezece ani)- si, fiind prinsi intr-o furtuna, au reusit sa supravietuiasca cu ajutorul lui Dumnezeu ajungand pe o insula, Insula de Corali. Acolo s-au descurcat cu ce aveau prin buzunare, au vanat animale si au pescuit pentru a trai. Au gasit si alte minunatii, cum ar fi "Gradina de apa","Spouting Cliff" sau "Pestera diamantelor". Ei asteptau cu nerabdare sa le vina un vas cu marinari sa ii ia de acolo, dar spre mirarea lor, au venit mai intai dou triburi de canibali care s-au razboit intre ei pe insula, la care Jack i-a ajutat pe canibalii prinsi cu care s-au imprietenit. Dupa o vreme, au venit piratii. Jack, Ralph si Peterkin s-au ascuns in "Pestera Diamantelor" prin care era o intrare secreta pe sub mare. Dar, din pacate, Ralph a fost prins si dus cu piratii pe mare dar, si-a facut un prieten pe nume Bill Sangerosul, care era cel mai de treaba si care s-a dovedit un un prieten salvandu-l de la moarte. Pe nava saracul baiat a vazut multe uncideri, lupte sangeroase si nu credea ca se va mai intoarce pe insula. Dar, cu ajutorul ui Bill, a reusit. Dar, din nefericire, Bill a murit impuscat de capitan. Cand s-a intors, au sarit toti trei de bucurie. Dar ei, au hotarat sa o salveze pe fata care o tinea captiva canibalii care au poposit la ei pe insula, pe Avatea. Asa ca, au laut nava piratilor si au mers spre insula Mango, unde erau niste crestini, cu care s-au aliat si au invins pe ceilalti, salvand-o pe fata. In cele din urma, au mers fericiti spre iubita lor casa, Anglia.

Personajul principal este Ralph. Un baiat care si-a dorit sa mearga pe mare de mic, tatal lui fiind tot marinar, dar care, din ghinion, a ramas naufragiat pe o insula si a trait drama vietii lui. El, la ce varsta frageda are, cu ochii sclipind de fericire a vrut sa mearga pe mare iar, chiar la varsta de cincisprezece ani a cunoscut ce inseamna viata in sine, pericolele si necazurile ei. El nu este caracterizat direct de autor, ci de celelalte personaje, piratii. Care i-au zis: "Talharule, necioplitule, crezi ca te ascunzi de noi?". Caracterizarea indirecta se face asupra personajului prin faptele lui eroice si bine gandite: a trimis un butoias cu praf de pusca de pe nava, stie sa inoate, stie sa vaneze. Este un baiat curajos si un aventurier fara masura.

Pot sa va spun ca este una dintre cele mai fascinante si uluitoare carti pe care le-am citit vreodata. Am terminat-o in 5 ore, citind cu drag. "Insula de corali povesteste soarta a trei tineri adolescenti naufragiati, transformandu-se intr-o aventura palpitanta si periculoasa.

Va recomand cartea cu toata placerea pentru ca e o carte extraordinara!


floreacristina98: mulțumesc!
MutFame: npk
Alte întrebări interesante