Latina, întrebare adresată de stylesdanielle76, 8 ani în urmă

Mă ajutați vă rog ?

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de opreavladnicolae
2

Răspuns:

Intemeierea Romei – Scurta Istorie si Legenda

Explicație:

Intemeierea Romei – Scurta Istorie si Legenda

Conform legendei, în Alba Longa domnea regele Numitor, descendent al eroului troian, Enea. El a fost însă detronat de către fratele său, Amulius. Noul monarh, temându-se de o posibilă succesiune, i-a ucis pe toţi urmaşii de gen bărbătesc ai lui Numitor si a numit-o vestală pe Ilia (sau Rhea Silvia), fiica predecesorului său. Devenind preoteasă, Ilia nu avea dreptul să se căsătorească si să întemeieze o familie.

Destinul a hotărât ca faptele să se desfăşoare în alt fel decât plănuise Amulius. Fermecat de chipul Iliei, zeul Marte o ia de soţie, tânăra vestală dând naştere la doi feciori. Amulius a aflat întâmplarea, a închis-o pe tânăra mamă în temniţă, iar cei doi copii au fost aruncati în Tibru.

După o altă variantă a legendei, animalul i-a dus pe copii în peştera Lupercal şi i-a hrănit.Lupoaica a fost găsită de Faustulus, un păstor care îşi păzea turma. Ciobanul a luat pruncii, i-a adăpostit în coliba lui şi i-a dat nevestei sale să îi îngrijească.

După ce au crescut, Romulus şi Remus l-au răzbunat pe bunicul lor, ucigându-l pe Amulius. Numitor a devenit din nou stăpân în Alba Longa.

sper ca team ajutat


stylesdanielle76: Mulțumesc mult de tot !!!
opreavladnicolae: cuplacere
Alte întrebări interesante