Limba română, întrebare adresată de emmacristinnaa, 8 ani în urmă

ma ajutați va rog cu un proiect cu întocmirea unui plan de afaceri pentru o societate din domeniul preferat de activitate ( ex planul de afacere pentru o cafenea)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Salut! ma indoiesc ca solicitarea ta este postata bine, deoarece tine mai mult de studii sociale /management! Un plan de afaceri presupune un volum mare de cunostinte pe care trebuie sa  stii sa le imbini si sa le aplici!

Nu iti voi putea face un plan de afaceri aici, dar iti voi da cateva repere, pe baza cararora sa poti dezvolta planul.

Deci:

1. Sinteza Planului de afaceri, in care te vei axa pe istoricul firmei pe care vrei sa o incepi, ce te-a determinat sa o faci,  ce studii de piata ai realizat, ce servicii si produse vei comercializa prin aceasta cafenea, ce echipa vei avea ( si rolul fiecaruia), dar si lucrul cel mai important de care nu trebuie sa uiti este capitalul social de la care pornesti, cu ce venituri  vii tu in aceasta firma sau ce propui in cazul in care nu dispui de acesta!

2. Descrierea afacerii - aici vei avea in vedere: obiectivele si misiunea firmei, descrierea firmei, serviciile propuse, tehnologia pe care o ai la dispozitie, dezvoltarea ulterioara atat a echipamentelor cat si a serviciilor, asigurarea calitatii produselor tale din cafenea etc.

3 Planul de marketing- cunoasterea pietei in domeniu, ce noutati au aparut si ce ai putea tu sa imbunatatesti pentru a-ti asigura viabilitatea firmei in viitor! Aici ai o intreaga gama de servicii pe are trebuie sa le cunosti foarte bine.

4.  Analiza SWOT - care presupune punctele tari pe care te bazezi, cele sabe la care mai ai de lucrat, oportunitaile si amenintarile pe care le poti intalni pe parcursul derularii activitatii.

5. Elemente cheie, pe care doar tu si echipa ta le poate dezvolta si ... multe altele!

Explicație:


emmacristinnaa: multumesc mult !!!
Komisarul: sa-ti fie de folos!
Alte întrebări interesante