Mă ajutati va rog? Imi trebuie pe maine.
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
0,(6)=6/9=2/3
(2/3)ⁿx3/4=2/9
(2/3)ⁿ=2/9:3/4=2/9 x 4/3=8/27=(2/3)³⇒n=³
(2/3)ⁿx3/4=2/9
(2/3)ⁿ=2/9:3/4=2/9 x 4/3=8/27=(2/3)³⇒n=³
Deya535:
mulțumesc mult
Răspuns de
0
[0,(6)]^n:4/3=2/9
(6/9)^n:4/3=2/9
simplificând prin 3
(2/3)^n=2/9×4/3
(2/3)^n=8/27
(2/3)^n=2^3/3^3
(2/3)^n=(2/3)^3
având aceeași bază ,egalam exponentii
n=3
(6/9)^n:4/3=2/9
simplificând prin 3
(2/3)^n=2/9×4/3
(2/3)^n=8/27
(2/3)^n=2^3/3^3
(2/3)^n=(2/3)^3
având aceeași bază ,egalam exponentii
n=3
Alte întrebări interesante
Franceza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă