Limba română, întrebare adresată de Didi1102, 8 ani în urmă

ma ajutii si pe minee va roggg frumos chiar nimeni nu ma ajuta sa fac o fisa de lectura la "Venere si madona " sau la "Romanul Adolescentului Miop "va rog ajutati maa​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BlackFirew
3

Răspuns:

Titlul operei: Venere si Madona

Autorul operei: Mihai Eminescu

Personajele: personajul principal si eponim este autorul care transmite un mesaj prin eul liric cititorului, in cazul sau, fiind o scrisoare, persoanei de care acesta era indragostit.

Desfasurarea actiunii: Eul liric prezent in text relateaza actiunea intr-o ordine cronologica, oferind o savoare expresiva textului prin figurile de stil pe care le foloseste, acesta adresand poezia persoanei de care era indragostit, fiind o opera eminesciana in care autorul prezinta sentimentele sale pe tot parcursul textului, sentimente de dor, de melancolie. Autorul doreste sa o convinga pe persoana de care acesta era indragostit sa renunte la lacrimile pe care le avea, indiferent de actiunile acesteia din trecut, aceasta reiese din secventa "Șterge-ți ochii, nu mai plânge. A fost crudă-nvinuirea!".

Citat preferat: "Suflete, de-ai fi chiar demon, tu esti sântă prin iubire" este citatul pe care eu personal il prefer deoarece autorul isi exprima toate sentimentele, si in vedere cu iubirea pe care acesta o poarta pentru persoana in cauza, si in vedere cu greselile pe care aceasta le-a facut, dorind sa o faca sa revina la acesta intr-un alt mod.

Alte întrebări interesante