Ma jutati va rog la subiectul 2 exercitiul 1 subpunctul c)
Ati putea sa imi si explicati cum se face .
Mersii
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
1 Aflam matricea efuctuand operatiile cerute
(-1 -1 ) x (-1 -1) +m *(1 0) = ( 1 1) + (m 0)= (1+m 1)
(0 0) (0 0) (0 1) (0 0) (0 m) ( 0 m)
am inmultit linie pe coloana
2. Ii aflam determinantul,(de ordin 2) cu formula cunoscuta, prima diagonala - a doua diagonala
m(m+1)-1*0
m(m+1)
3 . Punem conditia ca acest determinat sa fie 0
m(m+1)=0
Rezolvam ecuatiade mai sus
obtinem m=0 si m=-1
deci m∈{-1;0}
As simple as that
(-1 -1 ) x (-1 -1) +m *(1 0) = ( 1 1) + (m 0)= (1+m 1)
(0 0) (0 0) (0 1) (0 0) (0 m) ( 0 m)
am inmultit linie pe coloana
2. Ii aflam determinantul,(de ordin 2) cu formula cunoscuta, prima diagonala - a doua diagonala
m(m+1)-1*0
m(m+1)
3 . Punem conditia ca acest determinat sa fie 0
m(m+1)=0
Rezolvam ecuatiade mai sus
obtinem m=0 si m=-1
deci m∈{-1;0}
As simple as that
albatran:
miroase a BAC tehnologic, olimpici (la sport)
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă