Limba română, întrebare adresată de ionut7771, 8 ani în urmă

ma poat ajuta cineva va rog am nevoi de o încradrare in genul liri a poeziei Melancolic de Tudor Arghezi.
Va Rog !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de numbermcsgowwbpt
28
       Opera literara ''Melancolie'' de Tudor Arghezi apartine genului liric deoarece genul liric cuprinde operele literare in care autorul isi exprima idei , ganduri si sentimente prin intermediul eului liric si al figurilor de stil. Titlul operei ''Melancolie'' arata starea pe care autorul o manifesta in fata trecerii timpului.La nivel compozitional , titlul este alcatuit dintr-un substantiv comun. Cu ajutorul titlului sintetic , autorul isi exprima tristetea.
        In primul rand poezia apartine genului liric deoarece eul liric cuprinde marcile lexico-gramatice, ele fiind conturate de pronume si verbe la persoana I (''am luat'' ''m-'' am ''uitat'' etc.) Modul principal de expunere este descrierea. Sentimentele redate in opera sunt de tristete si de regret.Muzicalitatea poeziei este redata de elementele de versificatie , ele fiind:ritmul trohaic , rima incrucisata si masura versurilor este intre 7-9 silabe.Aceasta opera literara este alcatuita din 3 strofe de tip catren.
        In al doilea rand fictiunea este conturata profund cu ajutorul figurilor de stil(epitet-''poteca solitara''; personificare-''Se tulbura in fund lacul'';metafora - ''ceasul de intalnire'') si de imaginile artistice (c-o vad venind - imagine vizuala; am luat ceasul-imagine dinamica)
        In concluzie , prin structura si continut aceasta opera literara apartine genului liric.

Coroana ? M-am chinuit destul de mult sa scriu


ionut7771: mersi pe ajutor si dac imi spui cu se da coroana îți dau
ionut7771: că eu nu ştiu
Alte întrebări interesante