Ma poate ajuta cineva ?
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
a²+b²-2a+6b+10=0 ⇔ a²-2a+1+b²+6b+9=0 ⇔(a-1)²+(b+3)²=0
ca suma a două numere, pătrate perfecte să fie zero ele trebuie să fie egale cu zero
⇒(a-1)²=0 ⇔ a-1=0⇒a=1
⇒(b+3)²=0 ⇔b+3=0⇒b=-3
ca suma a două numere, pătrate perfecte să fie zero ele trebuie să fie egale cu zero
⇒(a-1)²=0 ⇔ a-1=0⇒a=1
⇒(b+3)²=0 ⇔b+3=0⇒b=-3
GicuBarosanu:
Multumesc
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă