Ma poate ajuta cineva
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Explicație pas cu pas:
(f/g)' = (f'•g - f•g')/g²
(x² - 12)' = 2x
(x - 4)' = 1
(f)'(x) = [(x² - 12)'•(x - 4) - (x² - 12)•(x - 4)']/(x - 4)²
= [2x•(x - 4) - (x² - 12)•1]/(x - 4)²
= (2x² - 8x - x² + 12)/(x - 4)²
= (x² - 8x + 12)/(x - 4)²
= (x - 2)(x - 6)/(x - 4)²
x = 2
y - f(2) = f'(2)(x - 2)
f(2) = (2² - 12)/(2 - 4) = 4
f'(2) = 0
y - 4 = 0×(x - 2)
y - 4 = 0
=> y = 4 este ecuația tangentei
monotonia
-○○ 2 4 6 +○○
(x-2)(x-6) +++++ 0 -------- 0 ++++++
(x-4)² +++++++++ | ++++++++++
f'(x) +++++ 0 --- | --- 0 ++++++
f(x) este strict crescătoare pe intervalul
(-○○; 2) U (6; +○○)
f(x) este strict descrescătoare pe intervalul
(2 ; 4) U (4 ; 6)
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Germana,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă