Limba română, întrebare adresată de heheaddiss, 8 ani în urmă

Mă poate ajuta cineva cu o compunere cu titlul "ARICIUL INTELEPT".

URGENTTTTTT!!!!!!!!!
REPEDEEEEEEEEE!!!!!!?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SefuLaMoney
1

Răspuns:

Era odată ca niciodată, într-o lume în care toată suflarea știa să cuvânteze, un arici. Și era el socotit înțelept în acea pădure, căci niciodată nu se pierdea și era cumpătat și iscusit în ale sale. Toate viețuitoarele impuneau respect față de el, pentru că știau cu cine au de a face.

       Într-o dimineață ariciul ieși la plimbare.Se plimba pe o cărărușă din pădure și fredona un cântec... Tot în acea vreme, în pădure venise o nouă viețuitoare, Vulpea. Ea era foarte șireată, vicleană și neastâmpărată, dar des era dusă de nas.

        Și iată cum s-a întâmplat că vulpea se-ntalnește cu ariciul în acea dimineață. Deodată cum îl văzu, vulpii îi străluceau ochii de lăcomie: ”Bună ziua, Ariciule Înțelept! Eu sunt Vulpea!”. Ariciul îți dădu seama

de planurile Vulpii după privire! ” Bună să-ți fie inima, Vulpeo! ”. ”Auzi, dragă prietene, tu știi vreo poveste? Nu vrei cumva să mi-o spui? Că îmi e atât de trist! Și poate te sui la mine pe botic să mi-o zici”. ”Mmm... Știu eu o poveste, chiar una care te-ar interesa! Dar nu mă sui la tine pe botic până nu ți-o spun!”. ”Ei... bine-bine... ascult” La care ariciul începu: ...Era odată un arici,  înțelept în acea pădure. El porni odată la plimbare prin pădure. Iată cum, și se întâlnește cu o vulpe roșcată, vicleană, șireată, dar nătângă......”

        Vulpea îl întrerupe: ”A stai puțin... tu de mine vorbești!” Se înfurie Vulpea și deschide botul: ” Stai că te mănânc eu!!!” Ariciul Înțelept repede se ghemui, iar Vulpea mușcă din acele sale. Începu Vulpea să bocească de durere! O durea gura, plină de țepi de la Arici. Atunci Ariciul îi spune. ”Iată vezi, dragă cumătră Vulpe... Cezi ce s-a întâmplat?! Dacă ascultai povestea până la capăt ai fi aflat ce se întâmplă cu vulpea.”

        Vulpea îndurerată fugi din acea clipă din pădure și nimeni nu mai auzise de ea vreodată, însă faima despre Ariciul Înțelept s-a răspândit în toată pădurea, și toți știau deja Povestea Ariciului Înțelept.

Alte întrebări interesante