Limba română, întrebare adresată de Wolfy303, 8 ani în urmă

Ma poate ajuta cineva cu o compunere de 150-300 de cuvinte despre o activitate de voluntariat(nu despre strans gunoi plz)... Gen sa fie ca am strans o echipa si am ajutat un azil de batrani...
Nu am timp căci mai trebuie sa fac una de 150 de cuvinte.
Mulțumesc!!! Dau coroniță!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bertina
6
Trag aer in piept privind cladirea alba ce domina peisajul. Inaintez cu pasi marunti ezitand sa iau o hotarare. Adica chiar vreau sa ma intorc acolo ?Domnul Waliam a fost clar in cea ce a spus si cred ca cuvintele pe care practic mi le-a scuipat in fata spunandu-mi ca nu vrea sa ma mai vada ar trebui sa fie de ajuns sa imi dau seama ca nu ma place.Insa sunt hotarata in decizia pe care am luato si chiar daca perioada voluntariuatului s-a terminat am sa il fac pe morocanosul ala batran sa ma placa.Strang mai tare manerul usi in mana lundu-mi inima in dinti o deschid patrunzand in interior.Un miros deprimant de batrani combinat cu pastile ma izbest in fata si raman pe loc cautand din priviri masa la care stiu ca o sa gasesc persoana cautata.Imediata ce o zaresc ma autoincurajez din nou si pornesc spre ea.
-Buna dimineata domnule Wailiam ,ce zi minunat este astazi. Spun eu asezandu-ma pe scaun si incercand sa adopt o stare de calm.
-Ah iarasi tu, credeam ca ti-am mai spus o data  ca nu vreau sa te mai vad,si apropo era o dimineata frumoasa cel putin pana ai aparut tu. Spune acesta fara sa ma priveasca.
-O haideti domnule fiti mai pozitiv nu vreti sa va aduc o butinca de la cantina cred ca a mai ramas cel putin una pe acolo . Zic eu nelasandu-ma descurajata de raspunsul lui.
-Nu imi place budinca si sunt sigur ca nu a mai ramas nici una . Spune acesta acru
-O haide cui nu-i place budinca, 
-Mie,mie nu imi place. Spune acesta pe un ton rece.Imi arunc exasperata privirea in jur cautand o alta idee si sunt pe cale sa renunt cand sunt lovita brusc de una.
-Haideti sa dansam sunt sigura ca mai exista viata in oasele alea putrezit, scuze nu am vrut sa sune asa.Ma entuziazmez eu tragandul de mana.
-Nu vreau sa dansez , si nu ma atinge. Spune acesta taindum entuziasmul de la radacina.Insa de data asta nu ii va merge asa usor va dansa fie ca vrea fie ca nu . Asa ca dupa ce dau drumul patefonului de pe masa si incep sa ma misc frenetic pe muzica care acopera linistea.
-Ah , asa dansezi tu parca as privi o gasca beata . Spune acesta pe un ton critic dar mai moale.
-Cel putin eu ma misc si nu stau cuibarita intr-un scaun ca dumneavostra.O sclipire oarba traverseaza ochii ascunsi dupa ochelari iar ca o miscare decare nu il credeam capabil se ridica de pe scaun si incepe sa efectueze niste miscari pe care nu le-am vazut decat in filmele din ani 80 .
Incep sa ma misc si eu incercand sa imit miscaripe indicate de el ,insa domnul Wailiam are dansul in sange sau mai bine zis in piceoare iar piceoarele mele se impedica si cand merg pe drum.Cand simt ca ma lasa puterile nu numai pe mine dar si pe donul Wailiam ma asez la masa iar acesta ma urmeaza.
-Dansati foarte bine ati fost cumva profesionist. Intreb eu iar acesta mare mult mai relaxat,
-E mult de povestit fetito nu crd ca te intereseaza atat de mult. Spun el descurajat.
-Ba sigur ca da spunti . Zic eu adoptand o postura care sa ii dea de inteles ca il ascult.
-Era vara anului 80 ................incepe acesta sa povesteasca iar eu absorb fiecare cuvant.
Dupa doua ore care nici nu stiu cand au trecut imi iau la revedere de la domnul Wailiam zambind .
- O zi buna fetito , nu esti chiar atat de rea ,poate imi aduci niste budinca maine, daca vei mai veni desigur.
-Cu siguranta . Spun eu si parasesc cladirea cu gandul ca astazi am facut o fapta buna reusind sa il ajut pe omul acesta sa iasa din cochilia anti sociala croita in jurul lui , fara indoiala voi fi aici si maine.

Sper ca te-am ajutat nu stiu daca este tocmai buna dar sper sa iti fie folositoare poate o poti modifica in unele parti . Am inteles ca vrei ceva diferit si iata mai diferit .
Orcum daca te-am ajutat poate imi oferi coronita ,pt am nevoie nu trebuie neaparat



Wolfy303: mulțumesc.. am citit-o deja in timp ce scriai si e minunata!! serios..chiar ai imaginație... mulțumesc
Wolfy303: Ok vreau sa iti dau coroniță... dar cum? nu am mai dat
Alte întrebări interesante