Istorie, întrebare adresată de dasdasdfrfdsrgfthgf, 8 ani în urmă

Ma poate ajuta cineva cu un scurt rezumat cu al doilea razboi mondial va rog!!Dau 100 puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de LITHOPSOPTICA
7

Răspuns:

Al Doilea Război Mondial a durat din 1939 până în 1945 și a inceput atunci cand când Hitler a invadat Polonia(a invadat-o pe data de 17 septembrie 1939) , intrucât Hitler dorea ”Culuarul Danzig”.

După acest eveniment, Franța și Marea Britanie au declarat război Germaniei , Uniune Sovietică a invadat Polonia ca mai apoi sovieticii sa invadeze Finlanda. Atacul sovietic a fost incheiat prin semnarea unui tratat de la Moscova, Finlanda pierzand o parte din teritoriul său.

Frontul de Vest a început când Germania a invadat și ocupat Danemarca și Norvegia.Germania ocupa Olanda, Belgia Luxemburgul, și Franța . Până la urmă Germania este înfrântă de Corpul Expediționar Aliat.

Frontul de Est european a început cand Germania Nazistă a lansat operațiunea Barbarossa , adica invazia Uniunii Sovietice.Germanii eșuează capturarea Moscovei , și sunt de asemenea înfrânți la Kursk si Stalingrad.Campania s-a încheiat atunci când Uniunea Sovietică a înfrânt Germania Nazistă în cadrul Bătăliei pentru Berlin.

Campania balcanică incepe atunci când italieinii invadeaza Grecia , ca apoi să fie inpinsi inapoi , in Albania.Cum Germania a vrut sa ajute Italia , aceasta a infrant Greciei și Yugoslaviei , ocupate fiind de forțele Axei  ,insa doar pana cand Germania a inceput sa piarda pe Frontul de Est (am spus mai sus).

Campania nord africană a fost luptată între puterile Axei și cele Aliate , avand majoritatea interese coloniale in acele zone si incepand cu declarația de război italiană împotriva Marii Britanii. Campania și-a atins punctul culminant cu cea de-a doua bătălie de la El-Alamein.Germanii se retrag in Tunisia unde sunt infranti de catre armatele Aliate. După înfrângerea germanilor în Africa de Nord forțele aliaților organizeaza o invazie in Sicilia.Succesul duce la invazia aliata a Italiei etc .Roma cade,iar germanii se retrag spre Nordul Italiei unde sunt infrânțimai tarziu.

Cum se termina ? Ei bine , dupa bombele atomice de la Hiroshima și Nagasaki, și invazia sovietică din Manciuria,la cateva zile Japonia Imperială capitulează, punând capăt celui de-Al Doilea Război Mondial.

Explicație:

Alte întrebări interesante