Matematică, întrebare adresată de ciochiucosmin, 8 ani în urmă

Ma poate ajuta cineva la asta .Am aflat expresia , dar acum nu imi dau seama ce trebuie sa fac​

Anexe:

ovdumi: ridici la patrat, desfaci parantezele reduci termenii asemenea si se obtine:
ovdumi: E(x)=x^2+5x+6=x^2+3x+2x+6=x(x+3)+2(x+3)=(x+2)(x+3), a=2, b=3
ovdumi: N=13
ovdumi: daca ai facut ecuatia de grad 2 poti desface in produs pe E(x) (ultima forma) calculand redacinile acesteia
ciochiucosmin: poti sa intri la intrebarile mele si sa ma ajuti cu ultimele 2

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de carmentofan
1

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

E(x) = (2x + 3)^2 + x(x - 15) - 4(x - 1)^2 + 1

= 4x^2 + 12x + 9 + x^2 - 15x - 4(x^2 - 2x + 1) + 1

= 4x^2 + 12x + 9 + x^2 - 15x - 4x^2 + 8x - 4 + 1

= x^2 + 5x + 6 = (x + 2)(x + 3)

a = 2 si b = 3

N = a^2 + b^2 = 4 + 9 = 13

Alte întrebări interesante