Mă poate ajuta cineva macar la unul dintre aceste doua exercitii?Va rog mult!
Dau coroana
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
4)
a) 3 ( x + 5 ) - 6 ( x - 2 ) = 4 ( x + 2 ) - 5 ( x - 4 )
3x + 15 - 6x + 12 = 4x + 8 - 5x + 20
3x - 6x - 4x + 5x = 8 + 20 - 12 - 15
-2x = 1 ⇒ x = 1 / -2 ⇒ x = - 1 / 2
b) 2 ( 2x + 7 ) + 3 ( x - 1 ) = 6 ( x + 3 ) - 18
4x + 14 + 3x - 3 = 6x + 18 - 18
4x + 3x - 6x = 18 - 18 - 14 + 3 ⇒ x = - 11
c) 15 ( x - 1 ) + 4 ( 2 - 3x ) = 9 - 2 ( x + 4 )
15x - 15 + 8 - 12x = 9 - 2x - 8
15x - 12x + 2x = 9 - 8 - 8 + 15
5x = 8 ⇒ x = 8 / 5
d) 2x + 5 + 3 ( 3x - 1 ) = 8 ( 1 - 7x ) + 2 + 3x
2x + 5 + 9x - 3 = 8 - 56x + 2 + 3x
2x + 9x + 56x - 3x = 8 + 2 + 3 - 5
64x = 8 ⇒ x = 8 / 64 ⇒ x = 1 / 8
e) 10 · ( 3 - x ) + 6 ( x + 2 ) = 13 + 7 · ( 2x - 1 )
30 - 10x + 6x + 12 = 13 + 14x - 7
-10x + 6x - 14x = 13 - 7 - 12 - 30
-18x = -36 ⇒ x = -36 / -18 ⇒ x = 2
Andra2220:
Mulțumesc mult !!
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Informatică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă