Limba română, întrebare adresată de mada971, 9 ani în urmă

Ma poate ajuta cineva. Text argumentativ cu tema :Moda de odinioara ,de educare a fetelor la pension.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de puia68
27
Cu multi ani in urma, fetele primeau o educatie aparte.....;familiile mai instarite isi  trimiteau fetele  la pension. Acolo erau invatate sa devina bune gospodine, adica nu numai sa gateasca orice mancare, ci sa dramuiasca cu atentie toate alimentele, pe care le folosea la gatit ; invatau, ceea ce numim azi,sa faca economie.Tot asa , invatau sa conduca gospodaria: sa fie atente la toate grijile sotului si ale copiilor, Si ,asa, se trezeau dimineata sa faca sandviciuri pentru cei care plecau de dimineata, faceau ,apoi, ordine prin casa, aeriseau, scuturau asternuturile, stergeau praful. Apoi, gateau, -zilnic gateau -pentru ca mancarea sa fie proaspata;;la pranz,punea masa si isi astepta copiii, sa vina de la scoala si sa le puna  mancarea calda in farfurii.
Tot la pension invatau sa croseteze, sa lucreze cu andrele si sa coasa. La unele pensioane sa invata o limba straina si un instrument muzical.
Invatau cateva notiuni de medicina, pentru a stii sa intervina cand se imbolnavea cineva apropiat, pana la venirea doctorului.
Printre picaturi, coseau nasturii lipsa, cusaturile desfacute, crosetau cate un fular si o caciulita iar cand venea seara , avea grija ca toata lumea sa se culce devreme .Erau ca niste albinute !

puia68: pe timpul cand existau pensioane, femeile nu mergeau la seviciu
Alte întrebări interesante