Limba română, întrebare adresată de vioviorela7, 8 ani în urmă

Ma poate ajuta cineva va rog frumos? Ex 1,2,3,4 de sus și 1,2,3 de jos am mare nevoie de ex 3 de jos si macar cateva cuvinte la celelalte

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
1

Cumplit meșteșug...

1. Nu înțelegea gramatica deoarece metoda folosită de Trăsnea era greșită (încerca doar să învețe pe dinafară, fără să înțeleagă ceea ce învăța).

2. Formulele "Mi-ți-i..." și "...Luați de ici până ici" sunt clișee ale învățării mecanice, deoarece Trăsnea reținea cuvintele scrise cu cratimă după cum se citesc ele, dintr-o răsuflare, deci fără să înțeleagă de ce s-a folosit cratima, iar a doua formulă, dascălul spunea elevilor de unde până unde să memoreze lecțiile.

3. Diferența Trăsnea nu vorbea românește ci "țărănește" este aceea că el folosea cuvintele pe care el le învățase în satul lui, adică incorect, nu așa cum erau scrise în dicționar în mod corect.

4. Din acest punct de vedere nu se înțelege textul lui Creangă, în sensul că el folosește acele cuvinte auzite în Humulești, adică el a scris folosind multe regionalisme care, în timp, nu s-au mai folosit, deci multe dintre ele nu sunt cunoscute de generațiile ce au urmat.

5. A se vedea ce este scris la pag. 39

6. Deosebirile ar fi Trăsnea învăța mecanic, fără să înțeleagă sensul și construcția cuvintelor, pe când în zilele noastre deosebirile sunt că elevii nu mai învață mecanic, regulile sunt bine explicate în carte și în clasă, ei pun întrebări în timpul orei sau căută informații pe internet până înțeleg totul logic.

Explicație

Răspunsul la "Cine are cuvântul" scriu la următoarea întrebare pusă la teme.

Succes!

Anexe:
Alte întrebări interesante