Limba română, întrebare adresată de marianamari68, 8 ani în urmă

Mă poate ajuta cineva vă rog frumos?
Măcar ex 4,trebuie și argumentat...
Același text, Erasmo sau A doua fotografie cu oameni mici ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
4

Cine se joacă

1. Această schimbare de planuri se face trecându-se de la lumea jocului spre realitate prin limbajul folosit de narator.

Chiar din primul paragraf al textului se observă limbajul foarte îngrijit și retoric al "președintelui", limbaj ce este observat în toată pagina unde Președintele Republicii vorbește ca un adevărat președinte, chiar dacă este totul un joc.

Începând cu adresarea președintelui către fratele său Titișor, se întră în realitate chiar prin cuvintele mai puțin îngrijite: "- Spune-mi, Titișor, ce vor aștia" și din acest moment se spun lucruri adevărate care s-au petrecut în fapt, așa cum se observă în spusele lui Titișor.

2. Între aceste două planuri, cea serioasă și adevarată este cea unde vorbește Titișor, pentru că s-a ieșit din jocul de-a președintele în lumea copilăriei, așa cum este ea cu adevărat.

3. Jocul eșuează pentru că personajele nu au dorit să joace rolul până la capăt, fiecare exprimându-se și făcând după caracterul lor. Miza jocului era ca fiecare să câștige în felul lui, nu așa cum dorea Președintele Republicii.

4. În text, eu cred că în primul rând se joacă autorul, apoi personajele intră și ele în joc pe rând, ca până la urmă să se termine cu un sfărșit trist, când naratorul a plâns că nimic nu a mers atât timp cât a fost el președinte.

Succes!

Anexe:

marianamari68: doamne, deci îți mulțumesc enorm de mult!❤️
Valdanet: Cu plăcere! ⚘
Alte întrebări interesante