Limba română, întrebare adresată de expert1882, 7 ani în urmă

Ma poate ajuta cineva?
Va rog mult
Ce știți

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dagorafam
1

Răspuns:

1)Din textul-suport se pot deduce două trăsături ale personajului feminin: ea este preocupată de imaginea lor în societate și încearcă să își schimbe soțul pentru a se potrivi mai bine cu normele mondene, și suferă în tăcere din cauza comparațiilor pe care le face între el și alți bărbați.

2)O marcă a subiectivității perspectivei narative este reprezentată de adjectivul "dureros", folosit pentru a descrie tratamentul la care este supus naratorul în lumea mondenă. Acest adjectiv nu poate fi măsurat sau verificat obiectiv, ci este o interpretare subiectivă a experienței personajului.

3)Personajul feminin a întreprins mai multe acțiuni pentru a schimba obiceiurile vestimentare ale soțului ei, printre care se numără: călcatul hainelor lui, aranjarea nodului de la cravată, punea o batistă mai fină în buzunarul de sus al hainei lui, cumpărarea de cravate noi și batiste fine de olandă. În general, ea a încercat să îl facă să arate mai bine și să se încadreze mai bine în lumea mondenei.

4)Un citat în care naratorul-personaj se autocaracterizează este "Sufeream ca supus unui tratament dureros". Această frază sugerează că personajul se simte victima unui tratament neplăcut, iar faptul că el folosește cuvântul "supus" sugerează că el se simte fără putere și control în situația respectivă.

5)Textul prezintă două principii ale modernismului: alienarea și introspecția. Personajul se simte alienat de lumea mondenei și de soția sa, care încearcă să îl transforme într-un bărbat mondene, iar introspecția este prezentă în modul în care personajul își analizează propriile sentimente și motivele, precum și în modul în care își prezintă gândurile și trăirile interioare. De asemenea, textul sugerează și ideea că normele sociale și presiunea de a se încadra într-un anumit tipar pot fi opresive și pot determina oamenii să se simtă nesiguri și neîmpliniți.

Alte întrebări interesante