Limba română, întrebare adresată de cristeaa100, 8 ani în urmă

ma poate ajuta si pe mine cineva va rog frumos la ex 4 si 5?​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DnaValy
3

4. Consider că supărarea personajului este justificată deoarece: "în cele două săptămâni de când începuse anul", i s-a furat pentru a doua oară preșul din fața ușii apartamentului său de la bloc.

5. Textul este narativ pentru că autorul povestește la persoana a I a despre ce i s-a întâmplat într-o zi de iarnă în drumul spre magazin.

Textul este narativ pentru că descrie când a avut loc acțiunea și anume iarna, descrie starea sufletească a personajului, adică tristețea ce o are după ce i s-a furat preșul de la ușă, apoi, textul are și deznodământ când personajul a găsit soluția ca niciodată să nu i se mai fure un alt preș de la ușa apartamentului său de la bloc.

Textul este narativ și pentru că autorul descrie toată pățania cu preșul în mod cursiv și detașat, însă fără înflorituri sau cu procedee artistice specifice unui text narativ.

Textul este narativ și are un final comic, prin ceea ce zice personajul că va face ca acel preș să rămână la ușă pentru totdeauna și anume: "să-i pun o alarmă, ca la mașinile scumpe".

Mult succes!


cristeaa100: multumesc!
DnaValy: Cu plăcere!
cristeaa100: ma poti ajuta si cu 5 ?
cristeaa100: multumesc!
DnaValy: Sper că este ok!
Alte întrebări interesante