Limba română, întrebare adresată de floridorin903, 8 ani în urmă

ma poti ajuta va rog ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
0

Răspuns:

In opinia mea cartile sunt o sursa infinita de învățare , lectura joaca un rol important in dezvoltarea individuala a fiecăruia dintre noi .

In primul rand lectura ajuta la dezvoltarea vocabularului , a capacității de exprimare, ajuta la o gândire mai buna ,vom avea relații de prietenie mai bune cu cei din jur .ne ajuta sa intelegem cu ce se confrunta personajele din carti .Spre exemplu , daca vom citi romanul ptr copii ,,Minunea " vom invata ca, asa cum nu putem judeca o carte dupa coperta, tot asa nu putem judeca o persoana ,dupa chip .Cititorul are ocazia pe măsura fiecărei pagini citite , sa învețe despre greutățile prin care trec alti copii cu rabdare , bunătate ,curaj ,sinceritate .August personajul principal , ne da o lecție tuturor : frumusețea interioara contează mai mult si nu cea exterioara . In al doilea rand , cu ajutorul cărților putem invata ca , in carti sunt personaje bune dar si negative .cărțile ne arata ca binele învinge raul .Prin studierea lecturii , putem constata mult mai usor comportamentul personajelor , al protagonistului , putem invata ca iubirea aproapelui , curajul ,dreptatea, bunătatea sunt esențialul sau esențiale vieții si ne vom dori cu toti ,ca toate acestea sa faca parte din viata noastra . In concluzie , oamenii ar trebui ,sa citească cat mai des orice , ptr ca orice te invata sa stii din toate cate putin ,cate ceva ,din carti învățăm cum sa trecem peste momentele grele atunci , cand viata a epuizat, obosit sa ne ofere, doar momente frumoase .


tigrulcelbun175: Bine ca am reusit ,nu aveam pace, liniste deoare, eu ti am promis si mie imi place sa ma tin de cuvant ! .
floridorin903: Ma poti ajuta la două compuneri le am postat
Alte întrebări interesante