Studii sociale, întrebare adresată de diana20047, 9 ani în urmă

Mă puteti ajuta cu aceste doua intrebari .

De ce cultura civică?
De ce avem nevoie de cultura civică?

Dau 100 pct . Va multumesc !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aurelcraciun59
4
                           Cultura civica  ne ajuta ca si copii prin faptul ca ne ne vom cunoaste drepturile dar si obligatiile fata de societatea în care traim.Asa cum avem niste reguli de circulatie care trebuie respectate pentru a proteja viata noastra si a altora  tot asa cultura civica ne va ajuta acum  si în viitor ca sa întelegem rolurile de viitori cetateni .

 Astfel odata cu intrarea în Uniunea Europeana aceste legi au devenit în majoritate comune pentru toate statele prinmitre care si Romania. Sa ai o cultura civica depinde numai de tine daca vrei sa-ti însusesti  aceste comportamente civice .adica sa stii
cum functioneaza înstitututiile civice pentru ca în momentul cand ai o problema sa stii cui sa te adresezi pentru a fi rezolvate. De exemplu vreau sa mi se rezolve o problema de primarie si eu ma adresez cu cererea Consiliului Judetean sau cand voi avea dreptul la vot eu refuz participarea si îi las pe altii sa decida în locul meu, am o problema de transfer scolar si nu stiu cui sa ma adresez, dreptul de a nu fi jignit si chiar mai grav de a nu fi batut nu este cunoscut si voi lasa nepedepsit faptasul fiindca nu stiu unde sa ma adresez pentru a-mi face dreptate. Tot cu ajutorul culturii civice îti îmbogatesti cunostintele de istorie ,limba romana dar foarte important  este exemplul din familie ,al profesorilor pentru ca stim cum copii  sunt cu ochii pe comportamentul adultilor si de cele mai multe ori ei nu-l pot lua decat ca exemplu pentru viitorul lor.
Alte întrebări interesante