Limba română, întrebare adresată de tanasarazvan93, 8 ani în urmă

ma puteti ajuta cu o compunere de 20 de randuri titlul :importanta lecturii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CaptainSwan
11
O camera fara carti este ca un corp fara suflet; cartileel sunt hrana sufletului. In opinia mea, una din cele mai importante lucruri ale vietii este acea de a citi, atat pentru acumularea de noi cunostinte, cat si pentru a gasi bucuria in carti, de a te relaxa.
In primul rand, importanta lecturii este insuflata copiilor inca din frageda copilarie, dar, cum in zilele noastre majoritatea copiilor, adolescentilor nu mai citesc, copiii sunt privati de aceasta bucurie a lecturii. Indiferent de natura lecturii, aceasta are puterea de a ne transpune intr-o alta lume cu foecare carte citita, iar noi ajungem sa facem parte din ea prin prisma personajelor. Cititul este un fauritor de personalități , iar in fiecare carte putem afla ceva nou despre noi.
Pe de alta parte, prin citit ne imbogatim vocabularul, ne dezvoltam modul de exprimare si gandire, iar pe langa toate acestea este un bun izvor de informatie si cunoastere. Cu cat aprodundam lectura mai mult printr-o serie cat mai variata de carti, cu atat prizonturile nibse extind si vom fi mult mai deschisi la lucruri noi, dar in acelasi timp ne dezvolta si spiritul critic.
Concluzionand, suntem ceea ce citim si putem cunoaste o persoana in functie de cartile le care le citeste si care ii produc placere si dorinta de cunoastere.

Sper sa iti placa!
Alte întrebări interesante