Limba română, întrebare adresată de andracorina2, 9 ani în urmă

Ma puteti ajuta cu o compunere descriptiva de primavara care sa contina multe adjective

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
702
Primavara cea tanara a venit si intreaga natura a renascut.Ghioceii albi si mugurii sfiosi ai pomilor au iesit la lumina si se bucura voiase de mangaierea calda a soarelui.Pamantul negru s-a inverzit si firisoare mici de iarba ca de matase au iesit timid la lumina zilei.
  Aroma incantatoare a florilor colorate  inunda toata atmosfera.Violetii toporasi razbesc voiosi printre fruzele moarte.Pasarile calatoare s-au intors acasa si cu migala isi refac cuiburile lasate din toamna goale.Fluturi gingasi si gaze mici se leagana vesele in bataia vantului de aprilie.Este multa veselie si bucurie peste tot.Animalele s-au trezit din hibernare ,pasarilevoioase ciripesc in codrul des. Un tablou de primavara perfect

Răspuns de PutereDinu
297
 E primavara. Viata naturala si-a revenit in fire. Ciripitul pasarilor ingana tristetea codrilor. Ghioceii miraculosi ies incet de sub zapada pentru a vesti un nou sezon. Berzele incantatoare se intorc fericite la cuiburile lor vechi, reparandu-le cu toata bunatatea lor. Unele animale somnoroase, cum ar fi ursul cel greoi, isi rup toate filele reci din calendarul trist al hibernarii. Totul reinvie la locul sau, dar cel mai important, este ca Zina Primaverii a devenit castigatoare in lupta pentru pacea Primaverii, trimitind cumplita Iarna in adancurile negre si inspaimantatoare ale abisului.
Alte întrebări interesante