Limba română, întrebare adresată de BriAnna1102, 8 ani în urmă

Mă puteți ajuta cu rezumatul operei Planeta celor doi sori De Horia Aramă
Ofer coroana! Mulțumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
planeta celor doi sori

Era un calatot prin spatiu care aterizase pe o planeta numită Ahra.Dupa o noapte petrecută la hotel ,unde patul era foarte dur, se simtea foarte obosit si ii spune receptionerului sa rezolve aceasta problema. Se duce prin oras si observă ca oamenii erau foarte linistiti, purtau haine decente si nimeni nu era interesat de ceilalti.Mergand s-a intalnit cu o tanara cu parul rosu si gatul de lebada.A intrebat-o cum se numeste , dar aceasta nu a acceptat sa il dezvaluie., asa ca a numit-o Riluri. Au luat pranzul impreuna si au vizionat un spectacol. Tanara a disparut la fel de brusc cum a aparut.
Calatorul s-a intors la hotel , unde s-a pus sa se culce.A observat că patul nu mai era tare, ba chiarc foarte confortabil. S-a culcat, iar dupa un timp un zgomot puternic l-a trezit. A iesit si a vazut ca cerul era rosu si oamenii erau complet diferiti. Aveau haine iesite din comun, par electrizant si se miscau haotic. S-a amestecat printre persoane si a intalnit-o dinou pe Riluri, dar de această dată era complet schimbată. Purta o esarfa rosiei ca focul si dansa cu un necunoscut.Calatorul s-a intors la hotel unde s-a culcat.A doua zi i-a spus receptionerului ca a dormit foarte bine , acesta spunandu-i ca nu a dormit defapt doar trei sferturi de ora.El i-a mai spus ca isi cere scuze pentru problema cu patul , oamenii de pe Ahra ne avand nevoie de ele deoarece ei nu dorm niciodată.
Calatorul a inteles de ce oamenii se comporta comlet diferiti odata cu venirea noptii.Ei aveau doua creiere, iar cand unul functiona celalalt se odihnea, acest fenomen fiind posibil datorita celor 2 sori.
Alte întrebări interesante