Studii sociale, întrebare adresată de giolalexandra, 8 ani în urmă

mă puteți ajuta cu un referă despre drepturile copilului?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andrahagea
3

Răspuns:

Drepturile copilului sunt importante pt cresterea lui in viata daca el nu o sa aiba voie sa faca multe chestii acesta va fii inchis in el .un copil poate sa se joace cu ceilalti copii si daca el este diferit sau nu arata la fel ca toti ceilalti ,acei copii nu au voie sa il excluda .


giolalexandra: mulțumesc
Răspuns de Gabriella114
4
Drepturile copilului sunt reglementate de Convenția asupra Drepturilor Copilului adoptată de către Adunarea Generala a Națiunilor Unite la data de 20 noiembrie 1989. Convenția a fost asumată și de România prin adoptarea legii Legea nr. 18/1990 pentru ratificarea Convenției cu privire la drepturile copilului (publicată în Monitorul Oficial nr. 314 din 13 iunie 2001). Documentul definește drepturile și principiile dezvoltării normale a unui copil.

Copiii au drepturi oriunde s-ar afla - acasă la părinții naturali, în familii substitutive, în instituții de îngrijire sau la scoală. Părinții și familiile, grupurile profesionale care lucrează cu copiii, dar și orice cetățean responsabil ar trebui să știe de existența acestor drepturi. Polițiștii și judecătorii sunt cei care au sarcina să aplice legea, dar toată lumea (în special cine lucrează cu copiii) are obligația să raporteze cazuri de abuz sau neglijență îndreptate asupra copiilor. Autoritățile publice locale și centrale au obligația de a garanta și promova drepturile copilului.

giolalexandra: mulțumesc
Alte întrebări interesante