Chimie, întrebare adresată de mariaalina88, 9 ani în urmă

Ma puteti ajuta cu un site in care sa am toata materia de clasa a VII a la chimie. Tot,definitii,exemple, de la inceput pana la sfarsit. Va rog!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreronald
0
cred ca cel mai bun este carte

mariaalina88: Pai nu,noi nu o folosim. profesoara nu da importanta intelegerii. E preda si scrie la tabla. Nu ne explica. Ora ei este un haos! Adica ea scrie,deseneaza la tabla ,vb repede si nu ii pasa daca ai inteles
andreronald: pai citeste tema
mariaalina88: Suntem la covalenta..
Răspuns de AuroraF
1
COVALENTA este valenta elementelor care isi pun in comun e pentru realizarea structurii stabile. Ea este egala cu numarul de electroni pe care atomul unui element il pune in comun cu atomul altui element.(in general isi pun in comun e atomii elementelor care au un numar mare de e pe ultimul strat- elementele din grupele 14-17)
Cl este in gr a 17-a, are pe ultimul strat 7 e pentru realizarea structurii stabile mai are nevoie de un e, atunci isi va pune in comun un e cu un alt atom de Cl.[vezi in document punctul 1.]
pentru ca si-a pus in comun un e covalenta Cl este 1.
pot sa-si puna in comun e H si Cl. fiecare are nevoie de un e(H pentru realizarea structurii de dublet si Cl pentru realizarea structurii de octet). deci si covalenta H este1.[vezi exemplul 2. in document].
Oxigenul poate sa-si puna in comun 2e (atomul de O are pe ultimul strat 6e si mai are nevoie de 2e pentru realizarea octetului) cu 2 atomi de H (cate un e cu fiecare din cei doi atomi de H).Pentru ca isi pune in comun 2 e oxigenul are covalenta 2.[vezi punctul 3. in document].
Azotul are pe ultimul strat 5e, mai are nevoie de 3e pentru realizarea octetului, atunci isi va pune in comun 3e cu 3 atomi de H. azotul are deci covalenta 3[vezi punctul 4. in document]
Prin punere in comun de e se formeaza MOLECULE. in moleculele formate fiecare atom are structura stabila realizata. VERIFICA si te convingi!!!
Anexe:

AuroraF: acum am observat ca nu se poate citi documentul atasat! Nu-mi dau seama de ce?
Alte întrebări interesante