Ma puteti ajuta la 1?
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Explicație pas cu pas:
(2x+1)/(3x+1)€Z <=> 3x+1 | 2x+1
3x+1|2x+1/*3=> 3x+1|6x+3
3x+1|3x+1/*2=>3x+1|6x+2
Le scadem:
3x+1|6x+3-6x-2 => 3x+1|1 => 3x+1€D1 in Z => 3x+1€{1,-1}
=> 3x€{0,-2} => x€{0;-2/3}
(x-2)/(4x+1)€Z <=> 4x+1|x-2
4x+1|x-2/*4 => 4x+1|4x-8
4x+1|4x+1
Le scadem:
4x+1|4x+1-4x+8 => 4x+1|9 =>
4x+1€D9 in Z =>
4x+1€{-9,-3,-1,1,3,9} =>
4x€{-10,-4,-2,0,2,8} =>
x€{-10/4,-1,-2/4,0,2/4,2}
Pentru ca a si b sa fie simultan intregi trebuie sa gasim x ul comun care in cazul nostru este 0
Hordiana:
mersi mult
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă