Matematică, întrebare adresată de Aurais, 8 ani în urmă

Mă puteți ajuta la 4 și 5 ?

Anexe:

Aurais: Mulțumesc !!Și eu dau bacul și nu îmi plac exercițiile astea cu vectori
albatran: Hoho ho...dragii Mosului, stai linistiti la locurile voastre exe cu vectori se dau el mult unul , la sub I ,deci in cel mai rau caz pierdeti 5p....
albatran: dar cred ca asta cu vectorii o putem "trage " pe euclidiana putin putin
albatran: ABC e un tr isos el obtuzunghic cu laturile congruentede 6radical3 deci cu baza de...18
albatran: iar AC=AB=AC+BA=BA+AC=BC
albatran: gataaaa
albatran: si acum un secret..nici mie nu mi-au placut ...am inceput sa ii inteleg catde cat atunci cand m-am apucat sa ajut pe nepoata-mea sa isidea BAC-ul, ceci parctic atunci can am trecut prin materie cam a 4-a oara (odata in liceu la fizica,,eram v@rz@@ , o data la BAC, odat la Facultate, odata la Scoal de fete, o data la Primarie, o dat la Prefectura..pardon asta era de la Literatura..::)0 !
albatran: uitasem: ABC e un tr isoscel obtuzunghic cu laturile congruentede 6radical3 si unghiul ascutit de 120 grade..deci e jumatatea de romb facut din 2 tr echilaterale -il puteti face cu 2 sau 4 echere de 30 grade, de marimi egale ) deci cu baza de...18
albatran: sorry, AC-AB=AC+BA=BA+AC=BC
albatran: la BAC, vei castiga TIMP!! si neuroni...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mocanualexandrp2ikb6
0

4. n³ +3n -4 = 0 <=> n³ +3n =4 <=> n·(n² +3) = 4, dar deoarece n ∈N => n/4 <=> n ∈{1;2;4}, iar prin inlocuire obtinem in final n=1 solutie.

P=nr. cazuri favorabile/nr. cazuri posibile=1/10;

5. AC-AB=AC+BA=BA+AC=BC, iar BC se calculeaza aplicand teorema cosinusului => BC² = AC² +AB² -2·AB·AC·cos(<120) <=> BC=18 (u.m.).


Alte întrebări interesante