Ma puteti ajuta la exercitiul 5?
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
radical din (11+2√30) = radical din [(√6)²+2×√6×√5 +(√5)²] = radical din (√6+√5)² = √6 + √5
radical din (11-2√30) = radical din [(√6)²-2×√6×√5 +(√5)²] = radical din (√6-√5)² = √6 - √5
x = 1 supra (√6 + √5) + 1 supra (√6 - √5)
amplificam prima fractie cu (√6 - √5) si a doua fractie cu (√6 + √5) si obtinem
x = (√6 - √5) totul supra (6-5) + (√6 + √5) totul supra (6-5)
x = √6 -√5 +√6 - √5 = 2√6
radical din (11-2√30) = radical din [(√6)²-2×√6×√5 +(√5)²] = radical din (√6-√5)² = √6 - √5
x = 1 supra (√6 + √5) + 1 supra (√6 - √5)
amplificam prima fractie cu (√6 - √5) si a doua fractie cu (√6 + √5) si obtinem
x = (√6 - √5) totul supra (6-5) + (√6 + √5) totul supra (6-5)
x = √6 -√5 +√6 - √5 = 2√6
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă