Informatică, întrebare adresată de AlexP, 9 ani în urmă

Ma puteti ajuta sa inteleg mai bine lectia "Limbaj pseudocod-Structura repetitiva" (clasa a 9-a). Lectia am inteles-o in mare parte, dar problemele nu le inteleg foarte bine cum sa le rezolv.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SasLuca
1
Prin structura repetitiva banuiesc ca te referi la "cat timp". Cat timp e bun daca trebuie sa executi aceiasi bucata de cod de mai multe ori. Spre exemplu daca ai un numar n, si vrei sa calculezi suma cifrelor sale. Cat timp n este diferit de zero adaugi la suma n % 10 (prima cifra a lui n) si faci n sa fie egal cu n / 10, adica n fara prima cifra. Cand ai trecut prin toate cifrele si vei face n = n / 10 din nou n va fi egal cu 0 si se va iesi din structura repetitiva. Sincer, daca chiar vrei sa intelegi cum poti folosi structura repetitiva iti recomand sa faci exercitii si sa vezi cum e aplicat. Un alt exemplu mai usor ar fi asta. Majoritatea programelor functioneaza intr-o structura repetitiva care zice "cat timp programul e pornit ruleaze [cod]". La un joc ai vedea "cat timp jocul e pornit deseneaza graficile, verifica input-ul de tastatura si updateaza pozitile personajelor". 

Sper ca ti-a fost de ajutor si daca mai ai intrebari posteaza intrebari cu exercitii concrete pentru a vedea cum sunt rezolvate.
Alte întrebări interesante