Limba română, întrebare adresată de flaviu101, 8 ani în urmă

ma puteti va rog sa ma ajutati cu asta:realizeaza o compunere cu titlul,,o zi de sarbatoare in familie in care sa folosesti:ne_am adunat,l-a invitat ,ne-a servit, i-a bucurat ,nea gheorghe,ia paharul,l-a incantat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vladama
1
          Ca la fiecare sarbatoare noi,impreuna cu familia,sarbatorim.Mama a pregatit bucate delicate ,gustoase si cu multa duiosie. O ajut pe Mama sa aranjeze masa ,punem bucatele pe masa.Dupa ce ne-am adunat toti la un loc ,l-am invitat si pe Nea Gheorghe caci,il consideram ca o ruda.Tata l-a incantat cu vinul spumos,iar mama cu placintele . Nea Gheorghe ia paharul si bea putin pentru sanatatea familiei (Iti pui familia). In acest fel noi sarbatorim !

flaviu101: ms
vladama: Coroana?
Răspuns de Anikut
0
La ziua mea de nastere ne-am adunat toata familia la masa mare este o zi mare pentr mine si familia mea.Tatal meu a invitat totzi colegii mei de clasa unul dintre ei nea servit si cu tort.Prezenta lor ia bucurat pe parintii mei pentru ca eu eram fericita.Nea Gheorghe a venit si el cu felicitare.Ia fost destul sai spun cit de mult il respecta ca a si scos un cadou special de ziua mea.

Alte întrebări interesante