Istorie, întrebare adresată de missgheorghiu, 9 ani în urmă

Ma putetzi ajuta cu un eseu pe tema ,, Consecintele razboiului ruso-turc din 1806-1812 pentru Tarile Romane''' VA ROG MULT DE TOT!!!!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
13
Luptele din  cadrul razboiului ruso- turc s au desfasurat pe mai multe fronturi: un front a fost in zona muntilor Caucaz iar al doilea front a fost pe teritoriul principatelor romane.  In ambele situatii populatia bastinasa a avut de suferit atat de pe urma rusilor cat si din cauza turcilor.
Finalul conflictului armat se datoreaza uzurii militare (oboseala, deficiente in dotarea armatei, starea vremii etc.) reciproce precum si a noii evolutii politico militare din Europa.  Cu ceva vreme Napoleon reuseste sa cucereasca o mare parte a Europei si se indrepta in anul 1812 sa atace Rusia pe motiv ca nu a respectat blocada continentala contra marfurilor englezesti.  Datorita apropierii armatelor franceze de hotarele Rusiei, rusii au inceput tratativele de pace.
Initial cerusera ocuparea Moldovei si a Tarii Romanesti, ulterior la refuzul categoric al Portii si au redus pretentiile: Moldova toata, apoi estul Moldovei pana la Siret pentru ca in final sa obtina Moldova dintre Prut si Nistru care se va denumi ulterior Basarabia (desi Turcia nu avea un niciun drept in a ceda nici macar o palma de pamant romanesc, deoarece Tarile Romane NU ERAU PROVINCII TURCESTI dupa cum se precizau in atatea tratate turco - romanesti semnate de a lungul secolelor)
 Acest gest din partea turcilor a dovedit inca o data ca in jocul de culise a marilor puteri, tarile mici intotdeauna vor avea de suferit.

Utilizator anonim: multumesc
missgheorghiu: cu placere
Alte întrebări interesante