Biologie, întrebare adresată de alexiaioana08, 8 ani în urmă

Ma putri ajuta la ex 10 cu un referat de 1-3 pagini?​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariafasolecarnat
1

Răspuns:

Poluarea apei reprezintă orice modificare a compoziției sau a calității apei, ca rezultat al activităților umane sau în urma unor procese naturale, astfel încât aceasta să devină mai puțin adecvată utilizărilor sale.

Poluare în Lachine Canal, Canada

Poluarea apei poate fi caracterizată după natura substanțelor poluante ca fizică (datorată apelor termice), chimică (ca rezultat al deversării reziduurilor petroliere, fenolilor, detergenților, pesticidelor, substanțelor cancerigene sau a altor substanțe chimice specifice diverselor industrii), biologică (rezultată de contaminarea cu bacterii patogene, drojdii patogene, protozoare patogene, viermii paraziți, enterovirusurile, organisme coliforme, bacterii saprofite, fungii, algele, crustaceii etc) și radioactivă.

După perioada de timp cât acționează agentul poluant, poluarea poate fi permanentă, sistematică, periodică sau accidentală.

Masuri de reducere a poluării- Protejăm apa, protejăm natura. Fiecare verigă a lanțului trofic este direct dependentă de o apă curată și sănătoasă.

Protejăm apa, protejăm natura. Fiecare verigă a lanțului trofic este direct dependentă de o apă curată și sănătoasă.7 miliarde de oameni depind de apa dulce! Doar 2,5% din apa existentă pe Pământ este apă dulce. Iar, din aceasta, mai puțin de 1% ne este la „îndemână”, în râuri, lacuri și zone umede (lunci, văi etc.). Restul, se găsește în ghețari sau la mari adâncimi, ceea ce o face inaccesibilă pentru noi și prietenii noștri necuvântători. În plus, 80% din populațiile speciilor caracteristice zonelor umede sunt amenințate sau au dispărut, aici fiind inclus și sturionul emblematic pentru Dunăre.

Protejăm apa, protejăm natura. Fiecare verigă a lanțului trofic este direct dependentă de o apă curată și sănătoasă.7 miliarde de oameni depind de apa dulce! Doar 2,5% din apa existentă pe Pământ este apă dulce. Iar, din aceasta, mai puțin de 1% ne este la „îndemână”, în râuri, lacuri și zone umede (lunci, văi etc.). Restul, se găsește în ghețari sau la mari adâncimi, ceea ce o face inaccesibilă pentru noi și prietenii noștri necuvântători. În plus, 80% din populațiile speciilor caracteristice zonelor umede sunt amenințate sau au dispărut, aici fiind inclus și sturionul emblematic pentru Dunăre.În România, zonele cu apă dulce sunt însă puternic afectate de modificarea, fragmentarea și distrugerea habitatelelor, de speciile invazive, exotice, pescuitul intensiv, poluarea și de schimbările climatice.

SLOGANE :

1.Spune da albastrului.

2.Si pesti merita sa traiasca.

3.Nu faceti ca apa sa devina precum guvernul!(Asta este sloganul nostru)

4.Colorati planeta cu cat mai mult albastru.

5.Nu bagati un albastru pur in clor, o sa dispara!

Explicație:

Sper ca te-am ajutat, dacă mai ai nevoie îmi poți trimite mesaj!

Alte întrebări interesante