Limba română, întrebare adresată de melintemarian69, 8 ani în urmă

magineaza-ti locuinta gerului (o casa veche si darapanata ,o insula plutitoare ,un palat somptuos de gheata , o grota intunecata in munti,etc.) in acord cu imaginea acestuia din poezia data . redacteaza o descriere a acestei locuinte in 15-20 de randuri.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de yasmineiusein
17

Răspuns:

M-a intrebat odata o prietena "Stii unde locuieste crivatul? Acel frig nestapanit?" , "Nu, dar, imi pot imagina..."

Departe , si in sus daca zbori , vei atinge norii de culoare vatei de zahar. Acolo vei ateriza, iar in fata ta vei avea un oras, orasul naturii, unde totul este frumos , dar, la periferie, se afla gerul, furtunile si desigur, dezastrele.

Acolo daca ajungi vei observa un castel, singurul lucru care arata bine, in rest, se aflau doar case derapanate, stricate, care stateau sa cada. Castelul era urias... Daca iti ridicai privirea, niciodata nu ii puteai vedea varful.

Totul era facut din gheata, iar daca te plimbai usor prin imprejurimi, simteai vanturile reci care iti sopteau "Haide in castel, Haide in castel, Vino la Domnita Crivat" si simteai cum te impingeau spre poarta castelului.

Eu in imaginatia mea, am intrat, iar acolo era atat de frig incat nu ti-ai putea imagina ca aproape m-am transformat in stana de gheata doar cand am si intrat.

Vedeam niste scari, iar vanturile tot continua a sopti mai tare "Urca pe scari, urca pe scari, vino la Domnita Crivat"

Cand am urcat, am observat un tron, care si el era din gheata... Pe el, statea o doamna, frumoasa...

In jur, puteai vedea oameni facuti in gheata de catre ea (majoritatea barbati care veneau sa o cucereasca sau sa o vaneze).

Domnita Crivat avea fata de gheata, buzele pline si vinate de inghet, par alb dar nu carunt, te uitai la ea si puteai ingheta mai tare numai din cauza frumusetii ei.


melintemarian69: multumesc
adriandavidbulgariu: Cf
adriandavidbulgariu: Hahahahaha
melintemarian69: :))))
melintemarian69: ez shit on
adriandavidbulgariu: Naisssss
andy2640: merciii
Alte întrebări interesante