Limba română, întrebare adresată de stefanszabo99, 8 ani în urmă

maine am teza ma ajuta cineva cu genu liric habar n-am cum incepe cum se termina multumesc anticipat​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bebitzasandu
1

Răspuns:

Genul liric reprezinta totalitatea operelor literare in care eul liric isi transmite in mod direct sentimentele ,ideile si gandurile prin intermediul unui limbaj expresiv.

In opinia mea,opera literara .... de .... este un text liric ,deoarece reuneste toate trasaturile de forma si de continut ale acestuia.

Un prim argument in sustinerea ipotezei consta in existenta marcilor lirice ,temei si titlului.(aici va trebuie sa le explici)

Un argument secund in sustinerea ipotezei consta in dominanta figurilor de stil cu o mare forta expresiva.(de comentat minimum 3 figuri de stil)

In concluzie ,opera literara... de ... este un text liric ,deoarece reuneste toate trasaturile de forma si de continul ale acestuia prin intermediul marcilor eului liric ,temei ,titlului si figurilor de stil.Succes!


stefanszabo99: mersi mult
bebitzasandu: cu placere
Răspuns de BlackFirew
1

Răspuns:

In opinia mea, opera citată aparține genului liric deoarece aceasta prezintă toate particularitățile de structură și de conținut ale acestuia.

Genul liric este genul literar in versuri in care autorul isi exprima sentimentele in mod direct prin intermediul eului liric si figurilor de stil folosite in text.

In primul rand, autorul foloseste verbe si pronume la persoana 1 si a 2 a, expunand faptul ca sentimentele sunt transpuse intr-un mod direct. De asemenea, continutul textului este in mare parte acoperit de figurile de stil precum personificari, epitete, repetitii si enumeratii, prin care poetul ofera textului o savoare pe care cititorul o traieste.

In al doilea rand, textul literar este scris in versuri, prezinta elemente de versificatie caracteristice genului liric precum masura de <masura pe care o ai> , rima <tipul rimei> si ritmul <ritmul pe care il ai, de obicei trohaic sau iambic>

Eul liric prezent in textul citat aduce acestuia un caracter specific, folosind un limbaj specific zonei (daca este cazul) / timpului, fiind introdusa de catre autor tema de (tema textului), dorind sa se inteleaga mesajul (mesajul textului)

In concluzie, pe baza argumentelor relatate mai sus, sustin ca opera citata apartine genului liric.

Alte întrebări interesante