Ed. tehnologică, întrebare adresată de craciunanca1234, 9 ani în urmă

Maria, pe parcursul mai multor luni, a strans in pusculita ei 60 de lei. De multe ori a fost tentata sa sparga pusculita pentru a-si satisface micile capricii. Dar de fiecare data si-a spus ''Nu acum. Sa strang mai mult !''
Intr-o zi, cea mai buna prietena a ei, Elena, i-a aratat o bluza pe care tocmai si-o cumparasa si de care era foarte mandra. Vazand-o, Maria s-a decis sa umble la ''resursele proprii'' pentru a se putea lauda si ea cu ceva nou.
Unde sa porneasca la cumparaturi ? Pe masuta de telefon a vazut o reclama cu noul magazin deschis in cartierul ei. Ce rost ar avea sa se duca acolo ? S-a hotarat. Se va duce la Mall !
In primul magazin in care a intrat, atentia i-a fost atrasa de o curea alba cu pietre rosii. ''La ce o pot purta ? Nu stiu. O iau si voi vedea cu ce o voi asorta'' - gandi Maria. ''Cat costa ?'' - a intrebat-o pe vanzatoare . ''25 lei'' , i-a raspuns aceasta . Imediat a platit, fericita ca-i ramasesera 35 lei pentru a-si mai procura si altceva.
Trecand pe langa un magazin cu obiecte de imbracaminte care anunta reduceri de 30% , se indreapta catre magazinul cu bijuterii de argint .
''Ce aveti de 35 lei ?'' intreba Maria nerabdatoare.
Amabila , vanzatoarea a inceput sa-i arate obiectele care se incadrau in acest pret. Maria exclama: ''Gata! Nu-mi mai aratati nimic ! Imi place acest medalion !''
''Va rog, aveti rabdare si uitati-va si la aceste medalioane , care sunt de calitate superioara fata de ceea ce ati ales , oferim si garantie pentru acestea! ''
''Lasati ! Mie cand imi place ceva nu ma mai intereseaza calitatea , garantia sau orice altceva . Il cumpar !''
Fericita , multumita si incantata , se indrepta spre casa, asteptand cu nerabdare sa-i arate Elenei cele doua achizitii ale sale.

- identifica greselile Mariei in cheltuirea banilor.
- exista si situatii in care Maria procedeaza corect ? Detaliaza.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MelaniaMely
2
Nu procedeaza corect , mai ales atunci cand nu o mai intereseaza daca poate asorta cureaua si daca colierul este de calitate sau nu si daca are garantie.Coroana?
Alte întrebări interesante