Istorie, întrebare adresată de ary09, 8 ani în urmă

mayasii, inca si aztecii, un rezumat plsss rapid, este urgent, dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sorinaavaki
8

Răspuns:

Civilizațiile precolumbiene au fost făurite de acele populații de indigeni din cele două Americi anterior venirii lui Cristofor Columb în "Lumea Nouă" (1492).

Civilizația Maya este o civilizație misterioasă, despre care nu se știe nici de unde a apărut, și nici cum a dispărut. Civilizația Maya este o civilizație precolumbiană, care a atins apogeul în perioada 300-900 d.Hr. Civilizația Maya este o civilizație mezoamericană – mayașii au locuit în zona cuprinsă între Mexic și America de Sud, în teritoriile care astăzi se , Yucatan, Chiapas. Zonele locuite de mayași au fost și leagănul altor civilizații extrem de avansate, pre-mayașe: civilizația olmeca și cea teotihuacaneană; se crede că mayașii sunt beneficiarii cunoștințelor preluate de la aceste puternice civilizații Aztecii, veniți din sud, s-au stabilit în secolul al XIV-lea pe teritoriul de azi al Mexicului, unde și-au construit capitala, Tenochtitlan. Prin războaie și-au impus dominația de la Atlantic la Pacific asupra teritoriului de azi al Mexicului.

Imperiul Inca a fost cel mai mare imperiu din America precolumbiană. S-a ridicat pe înălțimile din Peru în jurul anului 1200; între 1438 și 1533 Inca a reușit prin cuceriri și asimilări să încorporeze o mare parte din vestul Americii de Sud, având centrul în jurul Anzilor și a inclus o mare parte din teritoriul ocupat în prezent de Ecuador, Peru, Bolivia, Argentina și Chile. În 1533, Atahualpa, ultimul împărat incaș (numit Sapa Inca) a fost omorât la ordinul conchistadorului Francisco Pizarro, marcându-se astfel începutul dominației spaniole.

Explicație:

Scuze de greșelile gramaticale... Sper ca te-am ajutat

Alte întrebări interesante