Religie, întrebare adresată de rusudani00189, 8 ani în urmă

) Menţionaţi păcatul celor de la turnul Babel. DAU COROANA!!!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de thea20ale
0

Răspuns:

"În vremea aceea era în tot pământul o singură limbă și un singur grai la toți. Purcezând de la răsarit, oamenii au găsit în țara Senaar un șes și au descălecat acolo. Apoi au zis unul către altul: "Haidem să facem cărămizi și să le ardem cu foc!" Și au folosit cărămidă în loc de piatră, iar smoală în loc de var. Și au zis iarăși: "Haidem să ne facem un oraș și un turn al carui vârf să ajungă la cer și să ne facem faimă înainte de a ne împrăștia pe fața a tot pământul!".

Atunci S-a pogorât Domnul să vadă cetatea și turnul pe care-l zideau fiii oamenilor. Și a zis Domnul: "Iată, toți sunt de un neam și o limbă au și iată ce s-au apucat să facă și nu se vor opri de la ceea ce și-au pus în gând să facă. Haidem, dar, să Ne pogorâm și să amestecăm limbile lor, ca să nu se mai înțeleage unul cu altul.

Și i-a împrăștiat Domnul de acolo în tot pământul și au încetat de a mai zidi cetatea și turnul. De aceea s-a numit cetatea aceea Babilon, pentru că acolo a amestecat Domnul limbile a tot pământul și de acolo i-a împrăștiat Domnul pe toată fața pământului." (Facerea 11, 1-9).

Sper că te-am ajutat!

Alte întrebări interesante