Ed. tehnologică, întrebare adresată de mami19, 9 ani în urmă

Menționați patru norme de igienă ce trebuie respectate în activitățile din bucătărie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de xStefan987x
10
spalatul mainilor inainte de a te apuca sa pregatesti mancarea
spalat vase murdare
spalat aragaz dupa ce termini de gatit mancarea
curatenia in bucatarie
astuparea mancarurilor cu capace cand le pui la frigider
sper sa iti fie ďe ajutor
Răspuns de Utilizator anonim
2
Eu am sa iau in considerare bucataria de acasa. Poate ca nu toata lumea isi permite sa aibe o bucatarie la si la un restaurant, ulta dotata. Ceea ce este esential intr-o bucatarie este ca inainte de a te apuca sa gatesti trebuie sa ai mainile spalate, daca este posibil exista solutii speciale pentru dezinfectarea mainilor. Apoi, o alta norma de igiena, in cazul doamenelor/domnisoarelor cu parul lung, sa il prinda in coada, altfel exista riscul sa va treziti cu fire de par in mancare, ceea ce nu este un caz fericit. 

Utilizator anonim: Un alt aspect important este acela de conservare a alimentelor, daca aveti produse perisabile atunci plasatile in frigider iar daca sunt non-perisabile atunci aranjatile intr-un loc de unde sa le puteti lua usor in caz de nevoie.
Utilizator anonim: Igiena foarte importanta, este sa aveti un post de lucru curat, ingrijit si tot mereu sa debarasati lucrurile inutile. Daca aveti pungi de faina, zahar incepute nu uitati dupa ce le utilizati sa le inchideti (cu un elastic/sforicica), altfel aveti riscul sa va treziti cu fluturasi prin bucatarie. 
Alte întrebări interesante