Istorie, întrebare adresată de george3876y, 8 ani în urmă

Menționați schimbările produse in a doua faza a regimului ceaușist

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TokagureRyu
0

Răspuns:

Dupa vizita cuplului Ceausescu in China si Coreea de Nord incepe exacerbarea cultului personalitatii a lui Nicolae Ceausescu.

Dupa marirea dobanzilor de catre FMI si Banca Mondiala la imprumuturile contractate de Romania, Nicolae Ceausescu ia decizia ca imprumuturile sa fie platite mai devreme. Astfel incep sa fie rationalizate diferite produse alimentare, incep lipsurile, cozile la paine, lapte, carne si cam tot ce era de mancare, restrictiile de curent electric, orice produs al Romaniei luand calea exportului pentru a face rost de dolarii necesari pentru achitarea datoriilor.. Totusi in 1989, in primavara, Nicolae Ceausescu anunta achitarea in intregime a datoriei externe, Romania devenind prima tara din lume independenta financiar, avand de primit peste 4 miliarde de dolari de la diverse tari, arabe in special, bani ce erau datorati Romaniei pentru diferitele lucrari efectuate de muncitorii romani in Irak, Libia, Egipt, Ucraina(fosta URSS). Pe 25 decembrie 1989 Nicolae Ceausescu este asasinat in ziua de Craciun pentru a da un exemplu celor ce vor dori sa-i urmeze exemplul si sa devina independenti financiar, scapand de camatarii din mafia financiar-bancara.

Cu 22 miliarde de dolari, in 25 de ani, Nicolae Ceausescu a construit o tara. Din 1989 si pana acum, in 32 de ani, de la zero datorii externe am ajuns sa avem o tara distrusa si 134 miliarde de dolari datorii.

Explicație:

Dupa asasinarea lui Ceausescu, prietenii lui, sefii de state din Libia si Irak cu care dorea sa infiinteze o banca de dezvoltare pentru tarile lumii a treia, cu dobanzi minime, prietenii lui Muammar Gdadafi si Saddam Hussein, sunt asasinati iar tarile lor distruse complet de coalitia NATO, condusa de SUA..

Alte întrebări interesante