Limba română, întrebare adresată de huminiucgea, 8 ani în urmă

Mentioneaza trei argumentr care sa justifice faptul ca limba romana este o limba romanica


Chris02Junior: este discutabila tema. Dupa ultimele cercetari, limba veche de pe teritoriul Daciei sta la baza TUTUROR limbilor europeene. Este o tema foarte vasta iar intrebarea aceasta avea sustinatori pana pe la sfarsitul anilor 1980. Se sustine ca celelalte limbi din europa se trag din limba veche geto-daca. Asa ca nu cutez sa pun un raspuns la aceasta intrebare.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nero44510
32
Părerea mea este că româna este o limbă romanică deoarece structura ei,morfologia,sintaxa ei și elementele fundamentale ale lexicului ,acelea de întrebuința permanentă ,de circulație intensă sunt latine.
Un prim argument este acela ca temelia limbii şi a poporului român o reprezintă conceptele delatinitate şi dacism. Latinitatea este un curent de idei referitor la originea latină a unui neam, iar dacismuleste u curent ideologic autohton, afirmat la începutul secolului al XX – lea şi caracterizat prin exagerarea contribuţiei dacilor în etnogeneza românească.Născută pentru a servi ca mijloc de comunicare, limba n-aputut să nu atragă atenţia asupra sa.“Orice cultură începe cu un miracol al spiritului : limba.” ( Jacob Burckhardt ).

huminiucgea: Multumesc!!!
nero44510: Cu plăcere
Alte întrebări interesante