Chimie, întrebare adresată de Criss11w, 9 ani în urmă

Metode de separare pe baza densității

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndraAndry50
2
EPARAREA SUBSTANTELOR DIN AMESTECURI: Amestecurile omogene sau eterogene se pot separa prin diferite metode. Amestecurile eterogene: ·       Solid + lichid, in functie de densitatea particulelor solidului si dimensiunea lor, prin: -        Decatare; -        Filtrare; ·       Lichid + lichid, prin decantare cu ajutorul palniei de separare; ·       Solid + solid, prin diferite proprietati specifice unuia din componenti.
Amestecurile omogene: ·       Solid + lichid, prin cristalizare(recristalizare); ·       Lichid + lichid, prin distilare.
Decantarea = metoda de separare a componentelor unui amestec eterogen, pe baza diferentelor de densitate, fara a modifica starea lor de agregare. Prin decantare se pot separa din amestecul: -        solid-lichid, componenta solida, cu densitate mai mare decat a lichidului in care se afla, ex: apa si nisip (2 pahare Berzelius si o bagheta – se scurge lichidul prin prelingere pe bagheta); -        lichid-lichid, componente lichide cu densitati diferite, ex: apa si ulei(cu palnia de separare).
sper ca am ajutat , coroana ?

Alte întrebări interesante