Biologie, întrebare adresată de lara6363737, 9 ani în urmă

Metode ecologice de combatere a daunatorilor.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dariarosu24
3

Secrete împotriva dăunătorilor

Principiul de bază al unei culturi ecologice este că dăunătorii nu trebuie omorâți ci trebuie îndepărtați. Metodele prin care se face acest lucru sunt un secret bine păstrat de cei care au experiență în acest domeniu.

1.Cenușa. Primăvara, înainte de plantare, solul se acoperă cu un strat de cenuşă și abia apoi se pun plantele în pământ. De asemenea, în timpul anului, odată ce o cultură a fost terminată, pe acea suprafață se pune din nou cenușă. Aceasta, pe lângă faptul că este un bun fertilizator ,împrăștie și dăunătorii.

2.Pelinul. Se realizează un ceai din pelin destul de concentrat și cu acesta se stropesc plantele. Frunzele devin foarte amare, iar gustul în deranjează pe dăunătorii care nu se mai întorc a doua oară. Cei mai afectați de pelin sunt păduchii de frunze.

3.Soluție concentrată din dăunători. În cazul dăunătorilor mai mari, cum sunt gândacii de Colorado sau melcii fără cochilie, aceștia se adună manual, în cazul celor dintâi ziua, când e soare puternic și ei devin activi, în cel de-al doilea caz, noaptea la lumina lanternei pentru că atunci ies la suprafață. Aceștia se adună într-un borcan cu apă, se lasă la macerat, și cu substanța respectivă se stropește acel loc, iar din cauza mirosului ei nu se mai întorc.

4.Nisipul. O tehnică de înlăturare a limacșilor, melcii fără cochilie care afectează culturile de vărzoase, este presărarea de nisip între rânduri pentru că el fiind zgrunțuros, melcul fără cochilie când merge îi creează răni și în timp ori renunță sau, dacă sunt rănile prea mari, moare.




Alte întrebări interesante