Chimie, întrebare adresată de olgapetreciuc1983, 8 ani în urmă

Metodele de separare a substanțele din amestec. Chimia cl. 7 gimnaziu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de victoriaviktoria14
0

Răspuns:

1) Cristalizarea este procesul (poate fi natural sau artificial) de formare a unor cristale solide dintr-o soluție, topitură sau mai rar dintr-un gaz. De asemenea, cristalizarea poate fi folosită și ca o metodă de separare a unui amestec solid-lichid, astfel că masa de solvat trece din fază lichidă, de dizolvat, în fază solidă.

2) Distilarea este procesul de separare care presupune trecere a unui amestec lichid în stare de vapori prin fierbere, urmată de condensarea vaporilor obținuți.

Distilarea este un procedeu fizic de purificare, care se produce în 2 etape:

etapa I: trecerea din stare lichidă în stare gazoasă;

etapa II: trecerea din stare gazoasă în stare lichidă.

3) Evaporarea sau evaporația este procesul prin care atomii sau moleculele unui corp în stare lichidă acumulează suficientă energie pentru a ajunge în stare gazoasă.

4) Filtrarea este o operație mecanică sau fizică de separare din soluții sau gaze, printr-un filtru, a unor substanțe (particule) solide, insolubile, dar cu densitate apropiată de cea a lichidului sau gazului în care se găsesc.

5) Precipitarea este formarea a unei substanțe greu solubile (solide), numită precipitat, creată într-un mediu lichid de reacție chimică sau prin electroliză. Precipitarea se obține prin adăugare de substanțe precipitante (reactivi) la soluții chimice.

Alte întrebări interesante