Limba română, întrebare adresată de mimisava, 9 ani în urmă

Mi s-a teminat caietul. Povestire


aledan: Mi s-a terminat caietul, de Mircea Santimbreanu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisacarjanoi
1
                                   Mi s-a terminat caietul
 
 Intr-o zi ma apuc sa desenez pe caiet.si desenam:avioane,motorase,etc.dar insa niciuna nu iese cum doream eu,asa ca rupeam foaie cu foaie desen cu desen.am inceput sa cred ca nu sunt talentat la desen.imi iau  caietul si creionul si incep a desena un avion dintr-o data  avionul a luat zbor si a iesit pe fereastra. atunci imi dau  seama ca mana mea este magica si ca pot desena  avioane zburatoare adevarate.
  In fiecare zi la scoala colegii ma roaga sa le fac cate un avion . la scoala au fost lasate geamurile deschise si toate avioanele se duse pe geam, asa ca a trebuit sa o iau de la capat cu desenatu. :))))
Răspuns de Andriuta333
0
Baiatul este Mircea Santimbreanu, el noua ne povesteste despre cum i-sa terminat lui caietul.
                             Mi s-a terminat caietul
Scriitorului se mira ca i s-a terminat caietul care tocmai alaltaieri l-a cumparat. El era in clasa III si nu se facea ca el se uimea. El nu dorea sa se puna cu unul din clasa lui care nu-si facuse tema, din pricina ca i s-a terminat caietul. El nu gasea cuvintul potrivit pentru caiet, pina la urma a gasit ca s-a topit ca zapada de la razele de soare calduroase. La el in caiet parca foile zburau, la ceilalti copii din clasa foile nu zbor si nu mor, nu se topesc vazind cu ochii. Atunci se intrebase el ce se intimpla cu caietul sau, ce rau a facut caietul ca sa ramana cu asa putine foi. S-a pus in plan sa sa dezlege acest mister.  Daca e ceva molipsitor o sa molipseasca toate caietele din clasa III, toate caietele din scoala.  Caietul se terminase, iar paginile erau uscate, parca nu aveau puteri. Si in timp ce vroia sa dezlege misterul, a auzit un zgomot de bicicleta si a tresarit. A intrebat cine a intrat cu bicicleta. Iar una dintre file ii raspunsera ca ea. Era foarte ciudat! 

Alte întrebări interesante