Limba română, întrebare adresată de anaghervas22, 8 ani în urmă

Mini-eseu Fii fericit cât traiesti ,pentru ca mort o sa fii mult timp. 11-15 rinduri + cuvinte polisemantice 3-4. Urgent!!Dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de annnaaa850
0

Răspuns:

Viata este atat de scurta incat nici nu iti dai seama cand trece, pe cand moartea dureaza o eternitate.

         Ce poate fi mai frumos ca viata? Mai frumos ca sentimentele care vin odata cu ea? Ne nastem cu totii sa facem o lume mai bune, sa creem amintiri si sa ne bucuram de ce ni s-a oferit pe acest pamant. In viata fiecarui om sunt etape pe care toata lumea trebuie sa le parcurga. Prima treapta pe care trebuie sa o urce orice om este copilaria lipsita de griji, plina de imaginatie si de voie buna. Aceasta etapa este una dintre cele mai scurte, odata cu timpul ajungi la varsta adolescentei cand lucrurile se mai complica. Sentilentele si trairile tale sunt tulburate de lumea inconjuratoare pe care ajungi sa o vezi cu alti ochi, dintr-o alta perspectiva. La varsta aceasta gasesti prima iubire, precum si prima dezamagire. Te inchizi in tine si crezi ca nimeni nu te poate intelege. Si acesta perioada trece repede. Tineretea vine cu pasi repezi. Acum este momentul in care iti gasesti propriul drum, in care tu iti fixezi viitorul. Nu trece mult timp si vin responsabiitatile. Te indragostesti, poate te si casatoresti, faci primul copil sau poate ca nu. Este o perioada a alegerilor. Nici nu iti da seama cand apare primul fir alb si primul rid pe fata ta. Asa trece timpul si nu ai cum sa il opresti. Si dintr-o data vine sfarsitul. In cel mai neasteptat moment al vietii. Dar toate aceste etape nu sunt obligatorii. Uneori nu apuci sa trece prin ele, ca moartea te si gaseste, rece, trista si eterna.

       De aceea, in viata este bine sa creezi amintiri frumoase alaturi de cei dragi, deoarece nu stii cand "iti va bate ultimul ceas.

Alte întrebări interesante