Biologie, întrebare adresată de mariaacdrov1oci, 9 ani în urmă

Minieseu 3-4-5 fraze despre Ventilatia Pulmonara plus notiuni enumerate. please

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de eleeweleew
39

Salutare!

❧ Sfat de la Brainly: Pentru început, alege cele mai ușoare 6 noțiuni, pentru a explica cât mai logic procesul dat. Nu uita că poți conjuga verbele, poți declina/trece la plural/articula substantivele, iar ordinea noțiunilor în text nu este obligatorie cu cea menționată anterior.

Noțiuni specifice: respirație, inspirație, expirație, presiune intrapulmonară, presiune atmosferică, cavitate toracică (mai poți alege: oxigen, dioxid de carbon, diafragm, mușchi intercostali)

Ventilația pulmonară

Respirația este bazată pe procesul de ventilație pulmonară, care cuprinde două etape: inspirația și expirația.

În inspirație, aerul cu oxigen pătrunde în plămâni, mărindu-se volumul plămânilor, respectiv al cutiei toracice, iar presiunea intrapulmonară scade sub nivelul presiunii atmosferice.

În expirație, aerul cu dioxid de carbon iese din plămâni, micșorându-se volumul plămânilor și al cavității toracice, iar presiunea aerului din plămâni crește peste nivelul presiunii atmosferice, astfel aerul este expulzat.

La aceste două procese participă în principal mușchiul diafragm (care în timpul inspirației se deplasează spre abdomen) și mușchii intercostali externi (care rotesc coastele spre exterior și depărtează sternul de plămâni).

❧Sfat de la Brainly: Nu uita să recitești eseul înainte de a preda lucrarea, este posibil să fi omis vreo noțiune.

Alte întrebări interesante