Biologie, întrebare adresată de geanguvladandre, 8 ani în urmă

Minieseu Angiosperme
- enumerarea a 6 notiuni specifice temei
-construirea unui text de maxim 3-4 fraze, folosind corect si in corelatie notiunile enumerate

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madalina60832
12

Angiospermele sunt cele mai raspandite sievoluate plante,ele fiind adaptate celor maivariate conditii de viata in mediul terestru.Raspandite peste tot in lume ,unele cu timpul s-au adaptat si la mediul acvatic

Sunt plante evoluate, lemnoase sau ierboase, anuale şi perene, adaptate atât în mediul

terestru unde predomină cât şi în mediu mlăştinos şi acvatic. Majoritatea sunt plante verzi, autotrofe, puţine specii sunt saprofite (unele orhidee) sau parazite (cuscuta, Orobanche, Lathraea).

Angiospermele sunt plantele cele mai evoluate și cele mai răspândite de pe suprafața Pământului. Ele sunt variate și au o alcătuire completă care le ajută să se acomodeze în diverse condiții de viață. În general ele sunt cunoscute după faptul că au semințele închise în fruct.

Se împart în două categorii:

dicotiledonate – sunt plante care au sămânța două cotiledoane;

monocotiledonate – sunt plantele care au sămânța un singur cotiledon;

Există aproximativ 300 000 specii de angiosperme, răspândite pe întregul glob cu excepția regiunilor polare. Dintre acestea majoritatea sunt autotrofe însă există printre ele și specii parazite, semiparazite, saprofite și cu nutriție carnivoră. Cele mai multe angiosperme au flori hermafrodite adică organele reproductive femele și mascule sunt cuprinse în interiorul aceleiași flori.

Alte întrebări interesante