Biologie, întrebare adresată de cosminmarc2001, 8 ani în urmă

Minieseu intitulat 'Tipuri de digestie la animale' REPEDE VA ROG !!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de puiuflorindraga
5

Răspuns:Vezi explicatia!

Explicație:1)Digestia la animale este de 2 feluri:a)Intracelulara sau digestia primitiva!       b)Digestia extracelulara sau evoluata!Acum explic cele doua tipuri de digestie:a)Intracelulara-se  realizeaza la nivelul vacuolelor digestive!Se intalneste la protozoare,metazoare inferioare iar, la c elelalte metazoare si la om este intalnita la leucocitele fagocitare!        b)Digestia extracelulara,se realizeaza la nivelul sistemului digestiv!Acesta este format dintr-o serie de organe care indeplinesc:prehensiunea,digestia, ingestia,absortia si egestia!!Daca doresti,e necesar sa memorezi ca an imalele sunt:FITOFAGE(se hranesc cu plante),ZOOFAGE (se hranesc cu animale) si OMNIVORE(se hranesc sa spunem mixt,adica si cu plante si cu animale)!!!                     Iti doresc o dupa-amiaza super-tare!


puiuflorindraga: Cosmin,aceasta nu este intrebare pt. 5 puncte!
puiuflorindraga: Cu placere!
comibazatu: multumesc
Răspuns de gab478
3

Noțiuni specifice: digestia intracelulară, bacterii, leucocite,fagocitoza și pinocitoză, digestia celulară, mamifere, sistem digestiv.

Minieseu:

În lumea vie întalnim două tipuri de digestie.

Digestia intracelulară ce este specifică bacteriilor, microorganismelor, dar ce se întâlnește și în cazul leucocitelor ce se produce prin fagocitoză și pinocitoză și digestia extracelulară pe care o întâlnim la mamifere, etc. , ce presupune existența unui sistem digestiv.

Alte întrebări interesante