Biologie, întrebare adresată de andreea01742, 8 ani în urmă

Minim o pagina de orce sistem de planeta

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nimor11
1

Răspuns:

Mercur

Aparține grupului de planete interioare. Este compus din materiale translucide și stâncoase, cu o combinație internă variată. Mărimile compușilor sunt toate foarte asemănătoare. Are o caracteristică mai relevantă precum planeta Venus. Și este o planetă care nu are un satelit natural care se rotește pe orbita sa.

Întreaga sa suprafață este formată din roci solide. Prin urmare, împreună cu Pământul face parte din cele mai stâncoase patru planete din sistemul solar. Potrivit oamenilor de știință, această planetă a rămas fără nicio activitate de milioane de ani. Suprafața sa este similară cu cea a Lunii. Are numeroase cratere formate din coliziuni cu meteoriți și comete.

Pe de altă parte, are suprafețe netede și dungate, cu o structură similară cu cea a stâncilor. Sunt capabili să se întindă pe sute și sute de kilometri și să atingă înălțimi de o milă. Nucleul acestei planete Este metalic și are o rază de aproximativ 2.000 de kilometri. Unele studii confirmă faptul că centrul său este, de asemenea, din fontă, precum cel al planetei noastre.

Te rog, vrei sa imi dai coroana? Pls

Alte întrebări interesante